Gå videre til innhold
Small Danish Hotels og BWH Hotel Group går sammen i ny strategisk hotell-allianse. Foto: Claudia Moreno, Morenoclicks. Kan fritt benyttes i forbindelse med redaksjonell omtale.
Small Danish Hotels og BWH Hotel Group går sammen i ny strategisk hotell-allianse. Foto: Claudia Moreno, Morenoclicks. Kan fritt benyttes i forbindelse med redaksjonell omtale.

Pressemelding -

BWH Hotel Group og Small Danish Hotels inngår samarbeid

Danmarks største hotellkjede inngår allianse med en av verdens største aktører på markedet. Small Danish Hotels og BWH Hotel Group inngår et strategisk samarbeid som skal gi begge kjeder mer muskelkraft i markedene og tiltrekke seg nye gjester.

BWH Hotel Group, som teller mer enn 4700 hoteller i 100 land, er representert med 17 hoteller i Danmark og over 150 hoteller i Sverige og Norge. Small Danish Hotels, som teller 67 vertshus, hoteller, slott og strandhoteller i Danmark, består i likhet med BWH Hotel Group av privateide hoteller. Styrelederen i Small Danish Hotels ser på partnerskapet med den verdensomspennende hotellkjeden som den mest åpenbare måten å stå sterkere på i en bransje under press.

”Den strategiske alliansen mellom Small Danish Hotels og BWH Hotel Group har vært i arbeid en stund, men dette er kanskje den viktigste tiden noensinne å stå sammen. Bransjen er presset økonomisk av krise etter krise, og det er hard konkurranse om gjestene. Gjennom samarbeidet styrker vi våre unike markedsposisjoner og optimerer kjedens økonomiske fundament”, sier Finn Steffensen, som er styreleder i Small Danish Hotels.

Kjedene skal fremover samarbeide om blant annet salgskanaler og markedsføring, og dette gir BWH Hotel Group en helt ny rekkevidde i Danmark.

”Vi er svært glade for å starte et samarbeid med Small Danish Hotels. Gjennom partnerskapet kan vi tilby gjestene det absolutt største utvalget av hoteller i Danmark. At begge kjedene består av privateide hoteller med et unikt særpreg, gjør det til en perfekt match. Vi ser frem til å styrke vår posisjon i det danske markedet, og samtidig kunne tilby våre gjester et betydelig større utvalg av hoteller i fremtiden”, sier Johan Michelson, som er administrerende direktør i BWH Hotel Group i Skandinavia.

Med Small Danish Hotels sine rom i porteføljen, øker BWH Hotel Group sin kapasitet og vil dekke hele Danmark. Samtidig vil Small Danish Hotels være synlig på alle BWH Hotel Groups globale nettsider, og dette gir en helt ny mulighet til å tiltrekke flere internasjonale gjester til de danske vertshusene og hotellene.

”Alliansen vil øke veksten i begge hotellkjedene og gi tilgang til nye målgrupper. Best Western er et sterkt bedriftsvaremerke blant forretningsreisende, med store forretningshoteller, og Small Danish Hotels har et solid fotfeste i fritidsmarkedet med flere nisjeprodukter. Sammen kan vi gjøre kaken større og tilby våre gjester langt flere fordeler, uten at vi er i konkurranse. Forretningsmodellen er kjent fra flyselskapene, og vi forventer at den vil ta våre hotellkjeder til nye høyder”, sier Finn Kræfting, som er administrerende direktør i Small Danish Hotels.

Via kjedens lojalitetsprogrammer, Best Western Rewards og Small Danish Hotels' Benefits, kan gjestene tjene og bruke poeng på kjedens hoteller, på samme måte som Small Danish Hotels sine gavekort kan brukes på Best Western-hoteller. I kulissene skal kjedene optimaliseres økonomisk ved blant annet å etablere felles innkjøpsavtaler og dele administrative og kreative ressurser i Danmark.

Den nye alliansen trer i kraft 1. januar 2023, og kjedene regner med å være klare med felles IT-løsning og markedsføring av de danske hotellene tidligst sommeren 2023.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Johan Michelson, administrerende direktør
BWH Hotel Group, Skandinavia
Email: johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tlf. +46 735 14 39 01.


Om Small Danish Hotels

Small Danish Hotels er landets største hotellkjede for privateid overnatting og teller 67 gjestgiverier, hoteller, slott og strandhoteller, hvorav de fleste tilbyr møte- og konferansefasiliteter. Hotellene er spredt over hele Danmark. Small Danish Hotels tilbyr skreddersydde ferie- og helgeopphold med fokus på blant annet velvære, gourmet, golf, fotturer og sykling. Selv om overnattingsstedene er svært forskjellige, er stikkordene de samme; den personlige gjestfriheten, fokus på kvalitet og øye for de små detaljene som setter rammen for et hyggelig opphold.

Emner

Kategorier


BWH Hotel Group

BWH Hotel Group er en global hotellkjede bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels og SureStay Hotel Group. Til sammen tilbyr de over 4 700 hoteller i mer enn 100 land over hele verden. I Skandinavia finnes det 160 hoteller på over 100 ulike destinasjoner. For å imøtekomme både gjester og potensielle hotelleiere, tilbyr gruppen totalt 17 forskjellige varemerker i alle segmenter fra budsjett til premium. BWH Hotel Group er den største, uavhengige hotellgruppen i Skandinavia hvor hotellene eies og drives av lokale entreprenører. 

Kontakter

Johan Michelson

Johan Michelson

Pressekontakt Country Manager +46 735 14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Pressekontakt Director of Marketing +46 733 780 136